top of page

De netto opbrengst van de verkoop gaat naar Jemen
bestel hieronder

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

JEMEN_edited.jpg

Elke dag sterven er meer dan 100 kinderen alleen al aan de gevolgen van honger.

Jemen het vergeten land.

Sinds 2015 verkeert Jemen in de grootste humanitaire crisis ter wereld. 80% van de bevolking is afhankelijk van hulp. Dit percentage is sinds de covid crisis alleen nog maar gestegen. Armoede, droogte, sprinkhanen, oorlog, IS, Al-Qaida, prijsstijgingen en cholera houden Jemen in de greep. Hulpverlening komt door Covid lastig op gang.

 

De ZOA is ter plaatste. Zij voorzien niet alleen in voedsel maar verschaffen boeren starters pakketten  om hun land te kunnen irrigeren en bewerken. ZOA legt moestuinen aan, maken regenbassins -en sanitaire voorzieningen en slaan waterputten. Daarnaast generen zij werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Om dit belangrijke werk voort te kunnen zetten is er financiële hulp nodig.
 

Mooi om te geven, mooi om te krijgen

Bij elke foto die ik maak neem ik wat van een ander. En soms is het goed om wat terug te geven. Ik heb gekozen om de serie Zanzibar uit te werken in een mooie giftbox. Prachtige taferelen spelen zich af in en op het strand. Het leven staat in het teken van de visvangst. In de serie Zanzibar zit een fine-art print genaamd BUCKET. In dit werk staat een groep vrouwen met gekleurde teiltjes te wachten op een boot met vis. Diezelfde teil wordt een paar honderd kilometer verderop gebruikt om kinderen te wegen die op de rand van de hongersdood liggen, een onbeschrijflijk hard contrast en voor mij een goede motivatie om Jemen de aandacht te geven die het verdient met deze serie Zanzibar.

Untitled-1 copy.jpg
fotograaf: onbekend
BUCKET-web2400_edited_edited.jpg
fragment uit BUCKET
bottom of page